El Castell de Segur present a les V Jornades d'arqueologia de la Catalunya Central

Diumenge, 21 d'octubre de 2018 a les 00:00

Els propers 26 i 27 d’octubre tindran lloc les V Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central en les quals s’abordarà l’estat actual de la recerca arqueològica i paleontològica a la comarca de l’Anoia i les perspectives de futur.  El lloc triat serà el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia en motiu del setantè aniversari de la descoberta de la vil·la romana de l’Espelt.

Serà concretament el divendres 26 d’octubre, a les 16,30 hores, i dins la presentació dels projectes que s’han desenvolupat durant el quadrienni 2014-2017 quan s’explicaran les diverses fases de recerca fetes al castell de Segur des de l’any 2015 fins l’actualitat. La presentació, sota el títol de “El castell de Segur. Transformació d’un castell de frontera a un palau de la petita noblesa rural catalana” anirà a càrrec del tècnic director Eduard Píriz.

Aquestes diverses fases de recerca, promogudes per l’Ajuntament de Veciana, han fet que actualment es puguin contemplar dues torres circulars, dues quadrades, una escala gòtica,  diverses muralles exteriors amb un pas de guàrdia i el túnel subterrani que portava a la capella de Sant Miquel, entre altres elements.

Darrera actualització: 21.10.2018 | 18:17