El poble de Segur viurà la seva Festa Major.

Dilluns, 27 d'agost de 2018 a les 00:00

El nucli de Segur celebrarà la seva festa grossa aquest proper dissabte dia 1 de setembre, amb la qual es tancarà  el cicle de festes majors del municipi de Veciana encetat al mes de maig.

Una de les novetats que trobaran enguany les persones que visitin el poble de Segur durant aquest dia serà el nou aparcament que l’Ajuntament de Veciana ha construït a l’entrada del poble per facilitar l’estacionament dels vehicles de veïns i persones que s’apropen al Centre d’Interpretació del patrimoni religiós anoienc ART ECCLESIA ubicat a l’antiga església parroquial de Santa Maria. Una altra novetat serà el canvi de fesomia del castell de Segur el qual fou enderrocat l’any 1616 per ordre del virrei de Catalunya per haver-se convertit en un cau de bandolers. Quasi quatre-cents anys després de l’enderroc, l’any 2015, l’Ajuntament de Veciana va endegar la seva recuperació. Actualment, i després de diverses fases que han comptat amb el finançament del Ministeri de Foment, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona, aquell munt de pedres i herbes en que s’havia convertit la fortalesa han donat pas a les restes d’un castell palau del segle XV. Serà l’any vinent quan el recinte s’acabarà de recuperar i obrirà portes al públic juntament amb el centre de recepció de visitants que s’està construint actualment a tocar de les muralles exteriors. Com a darrera novetat el visitant trobarà la ruta d’ART ECCLESIA exterior amb la qual a través d’una caminada d’uns trenta minuts pel voltant del poble es pot conèixer de primera mà el patrimoni religiós amb que compta la comarca de l’Anoia. Amb aquesta ruta, formada per una desena de plataformes d’informació sobre els elements del romànic, gòtic, barroc i renaixement que encara conserva la comarca, es pretén ampliar l’oferta d’oci del municipi a través d’aquesta activitat que combina esport  i cultura.

Per tant aquest dissabte serà un bon dia per gaudir d’aquest bonic poble situat a 780 metres d’altitud i fer-ho en un escenari d’allò més festiu. Els actes preparats per la comissió de festes començaran a la 1 de la tarda amb la missa al santuari de la Mare de Déu del Puig del Ram.  A les 6 de la tarda es reprendran els actes amb el repic de campanes i la lectura del pregó que donaran lloc a la xocolatada i els jocs per la mainada. A 2/4 de 8 del vespre començarà el ball de Festa Major amb el grup Som-hi Band.   Una gran rifa a les 9 del vespre posarà punt i final a la festa grossa d’enguany.

Aquesta celebració compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Veciana i diverses empreses i entitats de la contrada.

 

Darrera actualització: 27.08.2018 | 15:07