Inaugurat el nou aparcament del nucli de Segur, a Veciana

Dilluns, 30 d'abril de 2018 a les 00:00

Tot i la meteorologia inestable pròpia de la primavera el passat diumenge 29 d’abril la pluja va donar una treva de dues hores que van permetre realitzar l’acte d’inauguració del nou aparcament del castell de Segur, situat a l’entrada del poble.

L’acte va comptar amb la presència dels membres del consistori vecianenc encapçalats pel seu alcalde, Jordi Servitje, el diputat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, així com l’alcalde de Pujalt, Antoni de Solà, i les alcaldesses d’Els Prats de Rei i Sant Pere Sallavinera, Cristina Mas i Montserrat Noguera, respectivament. Alhora una bona representació de veïns de Segur, del municipi de Veciana i persones vingudes d’altres parts de la comarca van conformar el públic assistent.

L’acte va començar amb la benvinguda i parlaments de l’alcalde de Veciana, Jordi Servitje, qui va situar l’arranjament d’aquest nou espai públic com una fita més dins del projecte estratègic que té el consistori per convertir el nucli de Segur en un punt d’interès cultural i turístic. En aquesta línia va remarcar l’obertura, l’any 2015, del Centre ART ECCLESIA a l’antiga església de Santa Maria així com la recuperació que s’està duent a terme al castell de Segur enderrocat fa quatre-cents anys per ordre del virrei de Catalunya.

Per la seva part Marc Castells va aprofitar per lloar la gran tasca del consistori vecianenc en la recuperació del patrimoni per mantenir-lo com a testimoni de la nostra història i convertir-lo en un motor econòmic a través de la cultura i el turisme. Castells va remarcar la gran ajuda que des de Diputació de Barcelona s’està fent arribar a tots els pobles de la comarca per que puguin tirar endavant els seus projectes de futur.

Una vegada fets els parlaments i la cinta inaugural tallada els assistents van poder visitar l’estat actual del castell de Segur acompanyats de l’arquitecte encarregat de la direcció de les diverses fases de restauració realitzades durant els darreres tres anys. Sens dubte els assistents van quedar gratament sorpresos de veure com el castell de Segur, que fins l’any 2015 era una muntanya de runa, arbres i vegetació, actualment ja té el recinte central visitable el qual encara conserva les bases de les quatre torres, una escala gòtica, una antiga cisterna i un túnel subterrani, entre altres elements.

Darrera actualització: 30.04.2018 | 14:57