Veciana va viure la vint-i-dosena diada intergeneracional

Dilluns, 1 d'octubre de 2018 a les 00:00

El passat dissabte 29 de setembre el poble de Veciana va viure la seva diada intergeneracional anual amb la qual es vol enfortir els lligams entre les diverses generacions que formen el municipi.

A les 8 del matí l’autocar va sortir de Veciana en direcció a la comarca del Solsonès fent una primera parada al municipi de Llobera per gaudir d’un bon esmorzar. Després d’esmorzar el grup es va dirigir cap a la capital de la comarca, Solsona, per gaudir d’aquesta bonica localitat a través d’una visita guiada que els va fer conèixer de primera mà elements tant emblemàtics com la catedral, el pou de gel, els portals de l’antiga vila closa i el reeixit bestiari festiu, entre altres.

A la tarda, després d’un bon dinar, el grup va visitar el Santuari del Miracle on va conèixer la important història de tot el conjunt arquitectònic format per la casa gran, la capella de la desaparició, el claustre i l’església gran on s’hi conserva, a part d’un magnífic retaule renaixentista, el retaule barroc més gran de Catalunya dedicat a la Mare de Déu del Miracle. Amb el record de la magnificència d’aquest impressionant element patrimonial el nombrós grup de vecianencs i vecianenques va emprendre el camí de tornada posant punt i final a la vint-i-dosena diada intergeneracional.

 

Darrera actualització: 30.09.2018 | 13:12