Santa Maria de Veciana va vibrar amb els "Concerts a l'església"

Dimarts, 6 de juny de 2017 a les 00:00

Els passats dies 3 i 4 de juny el temple romànic de Santa Maria de Veciana va vibrar de valent amb la celebració de la quarta edició del cicle "Concert a l'església" organitzat per l'Ajuntament de Veciana amb l'objectiu de donar a conéixer el patrimoni del municipi tot omplint-lo de música durant unes hores.

Tal i com va comentar l'alcalde de Veciana, Jordi Servitje, gràcies a la rica història del municipi aquest compta actualment amb diversos elements patrimonials d'alt valor arquitectònic. Així es va referir a l'església romànica de Sant Pere del Vim, del segle XI, o a la mateixa Santa Maria de Veciana, del segle XII, la qual presenta actualment un estat immillorable després de diverses fases de restauració. És per tal de donar a conèixer aquests espais des d'una vessant més lúdica i cultural que l'Ajuntament organitza, cada primer cap de setmana de juny, dos concerts amb grups, estils i repertoris el màxim de variats possible per tal d'arribar al màxim públic possible.

Així fou com el dissabte dia 3 a la nit el Trio Segarrenc, format pel pianista, Isaac Fonoll, el violoncel·lista Jordi Morera i el flautista Isidor Rosich, va encisar als presents amb temes tant coneguts com Nessun Dorma de Puccini, Por una cabeza de Gardel o l'Hallelujah de Leonard Cohen, entre d'altres.

El diumenge dia 4 a la tarda les sublims veus del Cor Exaudio, sota la direcció d'Esteve Costa i el títol "Alça els ulls a la muntanya" va enamorar a una església plena de gom a gom amb un recull de peces inspirades en aquest element natural d'entre les quals destacaren Muntanyes del Canigó, L'Ametller o Muntanyes regalades.

A la sortida d'ambdós concerts l'Ajuntament va obsequiar als presents amb un tast del producte estrella del muncipi com és el conegut formatge de Veciana.

 

Darrera actualització: 23.10.2017 | 11:53