Veciana va viure una intensa festa major

Dimecres, 24 d’agost de 2022

El passat cap de setmana el nucli de Veciana va viure la seva festa major en honor a la patrona del poble. Després del parèntesi de dos anys en motiu de la pandèmia la festa grossa va tornar en el seu format tradicional de tres dies amb actes per a tot tipus de gustos i edats.

Les activitats festives van començar el divendres a la nit amb la sardinada popular a la plaça de Ramon Servitje. A continuació el grup de teatre Vada Retro de Barcelona va posar en escena  l’obra “Ella és ell i él es ella” escrita i interpretada per Albert Capel.

L’endemà dissabte a la nit un nombrós públic va omplir la mateixa plaça per gaudir del ball de revetlla a càrrec de l’orquestra Slalom Express. A la mitja part es van repartir  entrepans de pa amb tomàquet i pernil a tothom. Durant el ball l’alcalde de Veciana, Jordi Servitje, va dirigir unes paraules d’agraïment a totes les persones que amb el seu esforç i treball fan possible que any rere any Veciana tingui una gran festa major.

L’endemà diumenge la diada festiva va començar a les 12 del migdia amb la missa solemne en honor a la patrona oficiada per mossèn Llorenç Puig i acompanyada per les veus de la Coral de Veciana que va cloure l’acte litúrgic entonant els goigs de la Mare de Déu de Veciana. A la sortida hi hagué un aperitiu per a tots els assistents en el magnífic entorn de què disposa l’església. A les sis de la tarda va arribar l’hora més esperada pels més xics amb els jocs de cucanya que van tenir lloc al carrer de Sant Gabriel. Una hora més tard el grup Tururut Bonaigua va iniciar el seu concert de cançons de taverna amb el qual va engrescar el públic congregat a la plaça. Amb les seves corrandes, valsos, xotis i cançons tradicionals va tancar la festa grossa d’enguany de la forma més animada possible.

Amb aquest concert es va posar punt i final a la festa major d’enguany organitzada per la Comissió de Festes i la col·laboració de l’Ajuntament de Veciana i diverses empreses de la contrada.

Darrera actualització: 24.08.2022 | 12:13