Veciana viurà tres dies de Festa Major

Dimarts, 22 d’agost de 2023

Amb l’arribada del mes d’agost el poble de Veciana comença a preparar-se per celebrar la seva festa major en honor a la patrona. Una festa major recuperada l’any 1981 pels pocs vecianencs i vecianenques que vivien en aquells moments al poble i que més de quaranta anys més tard continua ben viva i esdevé una cita obligatòria de molts habitants del municipi i la contrada.

La comissió de festes ha confeccionat un programa de línia continuista i amb actes per a tots els gustos i edats que tindran lloc els propers dies 18, 19 i 20 d’agost. Així tenim que la festa començarà el divendres dia 18 d’agost, a 2/4 de 10 de la nit, amb la sardinada popular a la plaça de Ramon Servitje. El preu de la sardinada serà de 5 euros per persona. A continuació l’Agrupació Teatral Casal de Calaf posarà en escena l’obra “Idiota” de Jordi Casanovas dirigida per Neus Quer i interpretada per Jordi Closa i Laura Lloret.

L’endemà dissabte es reprendran els actes a 2/4 de 10 de la nit amb el ball de revetlla a càrrec de la magnífica orquestra LIBERTY, durant el qual s’obsequiarà als assistents amb entrepans de pa amb tomàquet i pernil.

El diumenge a les 12 del migdia es celebrarà la missa en honor a la patrona del poble a l’església parroquial de Santa Maria de Veciana. L’acte, que serà oficiat per mossèn Enric Garcia estarà acompanyat per les veus de la Coral de Veciana que clourà la litúrgia amb els goigs a llaor de la Mare de Déu de Veciana. A les 6 de la tarda tindran lloc els jocs de cucanya per xics i grans i una hora més tard començarà el concert del grup TURURUT BONAIGUA qui clourà la festa grossa d’enguany amb les seves corrandes, xotis, valsos i cançons tradicionals.

La festa major de Veciana, que està organitzada per la comissió de festes, compta amb la col·laboració econòmica de l’Ajuntament de Veciana així com de diverses empreses de la zona.

Darrera actualització: 22.08.2023 | 08:16