Veciana va viure una gran Festa Major

Dimarts, 22 d’agost de 2023

El passat cap de setmana el poble de Veciana va viure la seva festa major marcada per les càlides temperatures i per la gran afluència de públic als seus actes.

El divendres 17 d’agost es va donar el tret de sortida al programa d’actes amb la sardinada popular a la plaça de Ramon Servitje. A continuació el Mag Selvin, en substitució de l’obra de teatre que hi havia prevista i que es va suspendre per indisposició d’una de les actrius, va fer passar una vetllada plena de diversió i rialles al nombrós públic assistent.

L’endemà dissabte a 2/4 de 10 de la nit començava el ball de revetlla amb el grup Liberty que deixava la plaça i entorns propers plens de gom a gom de balladors i balladores. A mitja part es va fer el ja tradicional obsequi de pa amb tomàquet i pernil a tots els assistents.

El diumenge a les 12 hores va començar la diada festiva amb la missa solemne en honor a la patrona a l’església parroquial de Santa Maria de Veciana. L’acte oficiat per mossèn Enric Garcia va estar acompanyat per la Coral de Veciana que el va cloure amb els goigs en honor a la Mare de Déu de Veciana. A la sortida un aperitiu sota la porxada de l’església va fer passar la intensa calor. A les 6 de la tarda es van celebrar els jocs de cucanya, al carrer de Sant Gabriel, amb els quals els més petits s’ho van passar d’allò més bé.

Una hora més tard va començar el concert amb el grup Tururut Bonaigua que va posar el punt final a la festa grossa amb els seus valsos, corrandes i altres cançons tradicionals.

La comissió de festes fa un balanç molt positiu de la festa grossa la qual ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Veciana i diverses empreses de la contrada.

Darrera actualització: 23.08.2023 | 10:21