El llibre "El parlar de l'Alta Segarra" presentat a Veciana

Dilluns, 11 d’abril de 2022

El passat dissabte 9 d’abril va tenir lloc a la sala polivalent del Centre Cultural de Cal Pesseta de Veciana la presentació del llibre “El parlar de l’Alta Segarra” de Carles Riera.

Durant l’acte Riera, amb la col·laboració del filòleg Jaume Puig i la poliglota Roser Solanas, va fer una pinzellada sobre el contingut del llibre que estudia els trets fonètics, morfològics, sintàctics, lèxics i fraseològics més característics del parlar d’aquesta zona de transició entre el català central i el nord-occidental. Els municipis englobats en aquest treball són els del nord de la comarca de l’Anoia més Ivorra i Torà, a la Segarra, Pinós i La Molsosa, al Solsonès i Aguilar de Segarra, a la comarca del Bagès.

Per tancar l’acte l’alcalde de Veciana, Jordi Servitje, va agrair l’assistència del nombrós públic congregat i alhora va felicitar i elogiar la gran tasca de Carles Riera i els seus col·laboradors per recollir l’estudi i difusió del parlar de la zona on es troba Veciana en aquest llibre i alhora treballar a favor de la cultura i llengua catalana.

Darrera actualització: 11.04.2022 | 11:01