Els Punts d'Informació Turística de l'Anoia coneixen el castell de Segur

Dilluns, 14 de novembre de 2022

El passat dimecres 9 de novembre el castell de Segur va rebre la visita del nombrós grup de persones que es conformen com a punts d’informació turística de l’Anoia convocats pel Consell Comarcal.

A l’arribada al centre de recepció de visitants l’alcalde de Veciana, Jordi Servitje, els va donar la benvinguda i els va exposar tots els passos realitzats durant els darrers set anys que han fet possible la recuperació integral de les restes del castell de Segur convertint-lo en un nou punt d’interès cultural i turístic de la comarca.

Després de visitar l’espai de botiga on hi ha exposades les peces de més valor trobades en les diverses fases de restauració el grup va poder veure un audiovisual on s’explica la història i arquitectura d’aquest recinte feudal. A la sortida de la sala d’audiovisuals es va realitzar una recorregut pel castell de la mà de Dani Gonzalez d’Anoia patrimoni qui va explicar els lligams entre el senyor feudal i el bandolerisme que motivaren l’enderroc del castell l’any 1616 per ordre del virrei de Catalunya. A tocar dels murs desgastats que conformen torres i muralles Servitje va explicar la complexitat de la recuperació d’un edifici del qual no es tenia constància de com era ni quines restes en quedaven sota la terra i vegetació ja que després de l’enderroc del 1616 les ruïnes esdevingueren una cantera de material per l’edificació de moltes cases de la contrada. Tot i això, i gràcies a diverses fases de restauració realitzades entre els anys 2015 i 2022, actualment podem tornar a veure les seves muralles, les quatre torres, el pati central i elements tant singulars com el túnel subterrani que enllaça l’àrea residencial amb la capella de Sant Miquel.

El castell obrirà portes al públic el proper diumenge 20 de novembre a les 12 hores prèvia inscripció al telèfon 938090055.

Darrera actualització: 14.11.2022 | 10:35