Èxit de participació a la catorzena caminada popular de Veciana

Dilluns, 7 de d’octubre de 2019 a les 00:00

El passat diumenge dia 6 d’octubre, amb l’afany de fer esport i de conèixer un trosset més del municipi, es va celebrar la catorzena caminada popular de Veciana que va comptar amb més de vuitanta participants. Enguany la sortida i l’arribada de la caminada fou al Casal dels Germans de La Salle, prop del nucli de Segur.

Així fou com a les 9 del matí el nombrós grup va enfilar el camí cap al nucli vecianenc de Sant Pere del Vim passant pel Molí de la Roda, on neix el riu Anoia, per sota el castell de Sant Salvador de Miralles i a tocar de masies amb segles i segles d’història com són el Lloret o Les Viudes. Una vegada a Sant Pere del Vim, i després de gaudir de l’esmorzar preparat, el grup va visitar l’església romànica de mà de l’alcalde Jordi Servitje. Tal i com va comentar Servitje l’església de Sant Pere encara conserva la seva estructura original d’una sola nau amb capçalera trevolada orientada a l’est. L’element més valuós que conserva el temple són, sens dubte, les pintures murals de la volta de quart d’esfera de l’absis. El conjunt pictòric, que va ser acabat de restaurar l’any 2009, compta amb un seguit de figures geomètrico-florals del romànic i la figura del Sant Pere in catedra pintada al centre de la volta ja en període barroc.

Una vegada acabades la visita el grup va emprendre la tornada cap al Casal de La Salle passant per les masies de Ca l’Andreu i Cal Retitell. A l’arribada un dinar per a tots va cloure la jornada lúdica i esportiva organitzada per l’Ajuntament de Veciana amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 07.10.2019 | 14:05