Inauguració de l'aparcament del Castell de Segur i visita al recinte feudal

Dilluns, 23 d'abril de 2018 a les 00:00

El proper diumenge 29 d’abril a les 12 del migdia tindrà lloc la inauguració de l’aparcament que l’Ajuntament de Veciana ha construït a l’entrada del nucli de Segur, on antigament hi hagué la bassa d’aigua comunal.

L’acte comptarà amb els parlaments de l’alcalde de Veciana, l’Il·lm. Sr. Jordi Servitje Turull i del diputat delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Il·lm. Sr. Marc Castells i Berzosa, com a representant de l’ens provincial que ha finançat part de l’obra. En acabar l’acte els assistents podran gaudir d’una visita guiada al castell que obrirà per primera vegada les seves portes al públic després de les diverses fases de restauració realitzades en els darrers tres anys. Durant la visita es podrà contemplar i passejar pel recinte central del castell el qual ja està accessible a través d’unes passeres que s’han construït per salvar els diversos nivells en que va quedar l’edifici quan fou enderrocat l’any 1616 per ordre del virrei de Catalunya.

El nou aparcament públic servirà per recuperar les places d’estacionament perdudes amb la millora i reurbanització de la plaça de l’església, l’any 2015, i donarà servei a la població local així com a les persones que actualment s’adrecen a Segur per visitar el Centre d’Interpretació del patrimoni religiós anoienc ART ECCLESIA. Aquest nou espai també serà el destinat als visitants del castell de Segur quan en pocs mesos s’acabi de restaurar integralment i entrin en funcionament les visites guiades de forma regular. Per fer realitat la recuperació integral del castell l’Ajuntament de Veciana compta amb una subvenció del Ministeri de Foment dins del pla de l’1,5% cultural i una altra de Diputació de Barcelona dins del pla de millora d’equipaments culturals que sumen de forma conjunta 224.992,00 euros.

Darrera actualització: 23.04.2018 | 08:40