L'Agrupació Cultural Recreativa Sigarra va visitar Veciana amb una caminada popular

Dimecres, 8 de maig de 2019 a les 00:00

El passat diumenge dia 5 de maig l’Agrupació Cultural Recreativa Sigarra, d'Els Prats de Rei, va fer una visita a Veciana acompanyats i guiats per l’alcalde del municipi Jordi Servitje.

La visita va començar a les vuit del matí a l’església romànica de Santa Maria de Veciana la qual presenta uns entorns magnífics després de la restauració integral realitzada ara fa quatre anys. El temple, acabat de restaurar durant l’any 2003, va encisar als assistents per la senzillesa de les seves formes i per albergar una reproducció de la imatge romànica de la Mare de Déu de Veciana del segles XII-XIII. Una vegada feta aquesta visita el grup es va dirigir, tot caminant, cap al nucli de Segur on va fer parada per esmorzar. Una vegada descansats van visitar el Santuari de la Mare de Déu del Puig del Ram reconstruït l’any 1786 i que conserva una de les poques talles tardogòtiques que hi ha a la comarca. A continuació l’alcalde els va mostrar el Centre d’Interpretació del patrimoni religiós anoienc ART ECCLESIA, ubicat a l’antiga església parroquial, i les restes del Castell de Segur que acabaran de ser restaurades durant aquest any 2019. Una vegada acabat aquest recorregut el grup va emprendre el camí de tornada passant per les antigues mines de carbó de Cal Bernic, el clot de Secanella i arribant a l’aparcament de l’església de Santa Maria de Veciana.

Els assistents a la caminada popular van ser testimonis del gran treball realitzat per l’Ajuntament de Veciana en els darrers anys per recuperar el patrimoni del municipi el qual ara es constitueix com un atractiu cultural i turístic que dinamitza l’economia local.

 

Darrera actualització: 08.05.2019 | 11:13