Veciana va conèixer el Castell de Segur

Dilluns, 7 de novembre de 2022

El passat diumenge 6 de novembre es va viure una jornada de portes obertes al castell de Segur dirigida a tots els veïns i veïnes del municipi de Veciana que van voler conèixer aquest conjunt patrimonial recentment inaugurat.

La setantena de persones que van participar de la jornada van ser rebudes per l’alcalde de Veciana, Jordi Servitje, qui els va explicar la complexitat que ha comportat la recuperació d’un edifici del qual no se’n sabia res de la seva estructura arquitectònica ja que fou enderrocat l’any 1616 sense disposar de cap imatge de com era en aquells moments. Servitje va explicar com l’any 2014, i amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va redactar el pla director per la restauració de l’edifici amb el qual es van aconseguir les subvencions necessàries per poder tirar endavant les diverses fases realitzades entre els anys 2015 i 2022 i que han permès tornar les restes del castell a la seva esplendor original.

Després de la benvinguda els visitants van poder gaudir del centre de recepció que disposa d’un espai de botiga on es troba una exposició dels elements patrimonials més significatius recuperats durant les obres, i van conèixer la història i arquitectura del castell a través d’un audiovisual.

A la sortida del centre de recepció van iniciar la visita guiada per dins del recinte feudal podent contemplar elements com les dues torres quadrades, l’antic pati central o el túnel subterrani que porta fins a les restes de la capella de Sant Miquel, entre altres elements.

Amb un tast de formatges artesans elaborats al mateix poble acompanyat de les magnífiques vistes panoràmiques que ofereixen els 806,00 metres d’altitud de l’indret es va cloure la jornada.

La propera visita guiada està prevista pel diumenge 20 de novembre a les 12 hores amb prèvia inscripció al telèfon 938090055.

 

 

Darrera actualització: 7.11.2022 | 12:57