Veciana va recuperar la festa a la capella de Sant Gabriel

Dilluns, 26 de setembre de 2022

El passat diumenge 25 de setembre el poble de Veciana va renovar la devoció al seu copatró l’arcàngel Sant Gabriel amb una missa a la capella dedicada al sant totalment restaurada per l’Ajuntament durant l’any 2019.

La missa, oficiada per mossèn Carles Riera, va estar acompanyada per la Coral de Veciana que la va cloure amb els goigs en honor de l’arcàngel. En acabar l’acte litúrgic l’alcalde de Veciana, Jordi Servitje, va donar la benvinguda i agraïment als assistents en una festa tant emotiva com la que es celebrava. En paraules de Servitje la devoció del poble per l’arcàngel es tant gran que ni després d’estar la capella en ruïnes durant cinquanta anys o haver passat la pandèmia de la covid-19 l’emoció per tornar a reunir-se en aquell indret tal i com ho feien els nostres avantpassats és màxima.

A continuació va donar pas al concert programat dins del cicle Encambra’t amb el Trio 101 format per Marcel Hierro al violoncel, Rut Calaf a la flauta i Carla Riba al violí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Veciana. 

En un clima totalment festiu i de germanor, regat amb cava i pastes dolces, es va posar punt i final a aquesta festa que complementarà la missa que any rere any es celebra a l’església parroquial de Santa Maria de Veciana el diumenge després de Sant Josep tot recordant que l’antiga festivitat de Sant Gabriel era el 24 de març. 

Darrera actualització: 26.09.2022 | 08:29