Veciana va viure la dissetena caminada popular

Dilluns, 2 d’octubre de 2023

El passat diumenge dia 1 d’octubre, amb l’afany de fer esport i de conèixer un trosset més del municipi, es va celebrar la dissetena caminada popular de Veciana que va comptar amb més de setanta participants.

Així fou com a les nou del matí el nombrós grup es va concentrar a la plaça de Ramon Servitje de Veciana des d’on van emprendre el camí cap al Molí de la Roda passant pel conjunt de masies de Secanella, la bonica vall del silenci i la gruta de la Mare de Déu de Lourdes sota el Casal dels Germans de la Salle.

Una vegada al Molí de la Roda els participants van gaudir d’un bon esmorzar i d’una visita als espais més emblemàtics d’aquest casal senyorial on van poder contemplar peces tant valuoses com dos vaixells de vi, un dels quals data de l’any 1699. També van poder visitar la capella dedicada actualment  a la Mare de Déu de Montserrat però que fou construïda en honor a la mare de Déu de les Olles, derivació de la paraula Dolles i que té relació a la seva ubicació a tocar del naixement del riu Anoia on l’aigua hi neix a dolls.

Una vegada acabada la visita el grup va emprendre la tornada cap al nucli de Veciana passant per sota el conjunt de Sant Salvador de Miralles i les masies de Cal Sala, Cal Brunet i Cal Rossinyol. A l’arribada es va celebrar un dinar de germanor per a tots els assistents amb el qual es va cloure la jornada lúdica i esportiva organitzada per l’Ajuntament de Veciana amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 2.10.2023 | 09:35