Veciana va viure la seva setzena caminada popular amb una visita a l'església i castell de Segur

Dilluns, 3 d’octubre de 2022

El passat diumenge 2 d’octubre, amb l’afany de fer esport i de conèixer un trosset més de municipi, es va celebrar la setzena caminada popular de Veciana que va comptar amb més de seixanta participants.

El nombrós grup va sortir a les 9 del matí del Centre Cultural de Cal Pesseta, al nucli de Veciana, per emprendre el camí cap al poble de Segur tot passant per la contrada de Sant Salvador de Miralles, el Molí de la Roda i Cal Bernic. Una vegada a la plaça de Segur els participants van poder esmorzar i gaudir del Centre d’Interpretació del patrimoni religiós anoienc ART ECCLESIA situat a l’església de Santa Maria de Segur des de l’any 2015. A l’interior l’alcalde de Veciana, Jordi Servitje, va explicar les obres de restauració que es van fer al temple per poder-hi donar l’ús cultural que té ara. L’objectiu d’ART ECCLESIA és ser un aparador de tot el patrimoni de la comarca com són esglésies, retaules, creus de camí, orfebreria, etc.. per tal de que el visitant emprengui rutes per visitar aquest patrimoni in situ. A la sortida de l’església el grup es va desplaçar fins el castell de Segur que després de vuit anys de diverses fases de restauració promogudes per l’Ajuntament de Veciana s’obrirà al públic durant aquesta tardor. En aquest cas l’alcalde va explicar als assistents les diverses estructures o formes que va tenir el castell de Segur des de l’època alt medieval fins al castell-palau erigit al segle XV i enderrocat l’any 1616 per ordre del virrei de Catalunya per haver-se convertit en un cau de bandolers. Des de l’any 2014 l’Ajuntament de Veciana ha realitzat múltiples fases de recuperació que actualment deixen a la vista l’estructura d’aquest castell-palau format per dues torres circulars, dues torres quadrades, diverses muralles o el túnel subterrani que portava fins la capella de Sant Miquel.  Una vegada acabada l’explicació el grup va emprendre la tornada cap al nucli de Veciana on es va posar punt i final a la caminada amb un dinar de germanor.

La jornada festiva i esportiva va estar organitzada per l’Ajuntament de Veciana amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 3.10.2022 | 10:16