Veciana va viure un intens aplec de Sant Gabriel

Dilluns, 25 de setembre de 2023

El passat diumenge 24 de setembre el poble de Veciana va fer honor al seu patró, Sant Gabriel, amb un aplec a l’antiga capella que es troba en una carena al sud del poble.

La capella dedicada a l’arcàngel va ser totalment restaurada l’any 2019 després d’estar cinquanta anys en ruïnes. Des de l’any passat s’ha recuperat la celebració de l’aplec en honor a Sant Gabriel el diumenge abans de la festivitats dels arcàngels que recau el dia 29 de setembre.

L’aplec va començar amb una missa oficiada per mossèn Enric Garcia i acompanyada per les veus de la Coral de Veciana que va cloure l’acte litúrgic amb el cant dels goigs de Sant Gabriel.

A continuació l’alcalde de Veciana, Jordi Servitje, va agrair la presència dels assistents aplegats per fer honor al patró del poble tal i com ho feien els avantpassats que pujaven en processió fins aquell lloc, en aquell cas, als voltants de l’antiga festivitat del sant el dia 24 de març.

Per cloure la festa els bastoners de Copons van omplir el pati de la capella de música, dansa i color amb els seus balls de bastons que van entusiasmar de valent al públic congregat.

Darrera actualització: 25.09.2023 | 08:23