Veciana viurà la Pasqua amb les tradicionals caramelles.

Divendres, 10 d'abril de 2009 a les 00:00
El municipi de Veciana es prepara per viure la Pasqua Florida amb les tradicionals caramelles. Aquesta tradició que es va recuperar al municipi fa catorze anys

continua viva gràcies a un grup d’amics i veïns del municipi els quals any rere any preparen cançons i danses per omplir de joia aquesta festivitat.

Enguany les cançons que es sentiran pels carrers i places del municipi seran el “Vals de Caramelles”, “Surt a sa finestra”, així com altres cançons tant conegudes com “L’Hereu Riera” o la sardana “El saltiró de la Cardina”. Les danses escollides per enguany han estat el ball de bastons “El Virolet” i “El Contrapàs de Sant Genís”.

Per tal de fer arribar els cants i danses a tots els racons del municipi de Veciana es començarà el recorregut el dissabte, dia 11, a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Veciana. Tot seguit els caramellaires es desplaçaran als nuclis de Santa Maria del Camí, Montfalcó el Grós i La Rubiola on hi cantaran a ¼ de 7, les 7 i 2/4 de 8 de la tarda respectivament. L’endemà, diumenge de Glòria, el grup de caramellaires acompanyarà musicalment la missa que tindrà lloc a les 10 del matí a l’església de Sant Pere del Vim. En sortir de l’ofici es faran les corresponents cantades i ballades a la plaça del mateix nucli. A continuació el grup es desplaçarà cap al Casal dels Germans de la Salle, a Pareres, i després al nucli de Segur on hi cantaran a ¾ de 12 i a 2/4 1 del migdia, respectivament.

Darrera actualització: 16.06.2017 | 11:51