Veciana viurà la Pasqua amb les tradicionals caramelles.

Divendres, 10 d’abril de 2009
El municipi de Veciana es prepara per viure la Pasqua Florida amb les tradicionals caramelles. Aquesta tradició que es va recuperar al municipi fa catorze anys

continua viva gràcies a un grup d’amics i veïns del municipi els quals any rere any preparen cançons i danses per omplir de joia aquesta festivitat.

Enguany les cançons que es sentiran pels carrers i places del municipi seran el “Vals de Caramelles”, “Surt a sa finestra”, així com altres cançons tant conegudes com “L’Hereu Riera” o la sardana “El saltiró de la Cardina”. Les danses escollides per enguany han estat el ball de bastons “El Virolet” i “El Contrapàs de Sant Genís”.

Per tal de fer arribar els cants i danses a tots els racons del municipi de Veciana es començarà el recorregut el dissabte, dia 11, a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Veciana. Tot seguit els caramellaires es desplaçaran als nuclis de Santa Maria del Camí, Montfalcó el Grós i La Rubiola on hi cantaran a ¼ de 7, les 7 i 2/4 de 8 de la tarda respectivament. L’endemà, diumenge de Glòria, el grup de caramellaires acompanyarà musicalment la missa que tindrà lloc a les 10 del matí a l’església de Sant Pere del Vim. En sortir de l’ofici es faran les corresponents cantades i ballades a la plaça del mateix nucli. A continuació el grup es desplaçarà cap al Casal dels Germans de la Salle, a Pareres, i després al nucli de Segur on hi cantaran a ¾ de 12 i a 2/4 1 del migdia, respectivament.

Darrera actualització: 16.06.2017 | 11:51