Visita guiada a les restes arqueològiques a l'entorn de Santa Maria de Veciana

Diumenge, 23 de juliol de 2023

Durant els darrers dies el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI) ha realitzat una nova campanya d’excavació a les restes arqueològiques situades a l’entorn de ponent de l’església romànica de Santa Maria de Veciana.
Aquesta campanya de recerca dona continuïtat a la que es va realitzar l’any 1999, per part de la Generalitat de Catalunya, i a les dutes a terme els anys 2020, 2021 i 2022 pel propi CECI.
En les tasques realitzades aquests dies per voluntaris, sotal direcció de l’arqueòloga de Cat Patrimoni Núria Cabañas, s’ha continuat excavant la necròpolis tardoromana trobada ara fa tres anys sota les restes de l’edifici del baix medieval que es construí segles més tard al seu damunt. Alhora s’han restaurat diversos paraments d’aquest segon període gràcies a l’ajuda econòmica de la Diputació de Barcelona.
Per tal de donar a conèixer les troballes realitzades amb la campanya d’enguany el proper dissabte dia 29 de juliol a les 19 hores hi haurà una xerrada informativa organitzada pel CECI amb la col·laboració de l’Ajuntament de Veciana.

Darrera actualització: 23.07.2023 | 13:02