Capella de Santa Llúcia de la Rubiola

A dins el recinte de l’antiga casa noble de Cal Riera trobem la capella de Santa Llúcia, patrona del poble.

Exteriorment es un edifici rectangular, amb un cos annex que s’ha convertit en una ampliació de la petita capella. Sobre la porta d’entrada hi trobem un petit campanar d’espadanya.

Interiorment presenta una decoració d’estil gòtica. Així veiem com en la nau arranquen diverses nerviacions gòtiques que s’enllacen en la clau de volta on trobem l’escut de la família Riera.

A la part del presbiteri veiem com les nerviacions gòtiques s’acaben en unes claus de volta amb imatges de sants, les quals s’enllacen amb una clau de volta central on hi veiem també la figura d’una sant. Entre nerviacions trobem dues petxines situades als racons de la nau. Al presbiteri trobem un altar adossat a un petit retaule de fusta on hi veiem l’imatge de Santa Llúcia, en l’espai central.

Al terra de la nau s’hi conserva encara una gran llosa de pedra sense inscripcions i que forma part d’una sepultura, segurament dels senyors de la casa.

Cada 13 de desembre, festivitat de Santa Llúcia, la capella roman oberta durant tot el dia per tal de poder-la visitar. A mes, al matí d’aquest dia s’hi celebra missa en honor a la santa màrtir.

Santa Llúcia de la Rubiola - 08289 Veciana - Barcelona
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 4.07.2022 | 09:45